Oeganda

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

Van 9 september tot en met 25 september reisden wij door Uganda. Vooral veel natuur: naast berggorilla's, chimpansees, boomklimmende leeuwen, heel veel andere dieren en schitterende natuur. Natuurlijk hebben we meer dan alleen deze dieren gezien, waarvan een selectie van onze foto's op deze site.
 
Veel lees- en vooral kijkplezier!

ug_route.jpg

Kampala

Reisadvies Uganda aangescherpt
 
De laatste weken is het met name in de Ugandese hoofdstad Kampala soms wat onrustig, dit komt omdat oppositiebeweging Activists for Change (A4C) met enige regelmaat demonstraties houdt die met geweld (rubberen kogels en traangas) worden beŽindigd door de politie. De demonstraties en rally's worden vrijwel altijd in de media aangekondigd. Zorg ervoor dat je die demonstraties en rally's vermijdt of in ieder geval waakzaam bent als je erbij in de buurt komt. Houdt de berichtgeving in de gaten. Actuele informatie wordt o.a. op de ambassadewebsite gepubliceerd.

Eťn visum voor Rwanda, Kenia en Uganda

Toeristen die volgend jaar naar Oost-Afrika willen reizen hebben voor de landen Kenia, Rwanda en Uganda nog maar ťťn visum nodig. Burundi en Tanzania voelen zich hierdoor buitengesloten, zij behoren namelijk ook tot de Oost-Afrikaanse gemeenschap (EAC).

Nationale parken in Uganda
 
In het Afrikaanse land Uganda kun je een bezoek brengen aan 10 verschillende nationale parken. In deze parken wordt de natuur beschermt en wordt ervoor gezorgd dat de wilde dieren een goed leven hebben. Ieder park heeft zijn eigen bijzonderheden en zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.

Hoe ademt een giraf?

Gebruikte lucht is geen probleem voor de giraf, al moet de lucht twee meter door de lange hals op en neer.
Een flinke mannetjesgiraf kan van top tot teen wel vijf en een halve meter worden, en de hals is dan zo’n twee meter lang. Je zou denken dat giraffen hetzelfde probleem hebben als duikers met een te lange snorkel: dat de lucht in de luchtpijp bij elke ademhaling niet helemaal ververst wordt.

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.