Rhodos

Rhodos

Welkom op Rhodos!
Rhodos
Monolithos en Fourni Beach
Rhodos-stad
Vlindervallei en bijenmuseum
Kastellos en Kamiros
Lindos
Rondje 'Zuid'
Contact en links

Rhodos op www.passie-voor-reizen.nl

Allemaal tegelijk naar Rhodos

De touroperators hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk toeristen op het zelfde moment op het vliegveld van Rhodos te krijgen. Wanneer we aan het begin van de avond landen, zijn er al enkele vliegtuigen geland en heeft de beperkte capaciteit van de afdeling groundhandling van het vliegveld moeite om alle bagage op de verschillende bagagebanden te krijgen. Alles bij elkaar duurt het bijna een uur voordat we alles bij elkaar hebben. Toeristen drommen samen in de hal van het vleigveld, buiten staan er een stuk of vijftien bussen klaar om de mensen naar de hotels op het eiland te brengen. Het is echt druk! Het is al donker wanneer we met onze huurbolide richting Kiotári rijden. Nog een uur voor de boeg.

Even voor de beeldvorming: Rhodos is 37 kilometer breed en 90 kilometer lang. Rhodos ligt vlak bij Turkije op 18 kilometer afstand, ‘onder’ Bodrum en Marmaris. Rhodos-stad ligt in het noorden. Rondom het eiland loopt de belangrijkste weg. Het vliegveld van Rhodos ligt op zo’n vijftien kilometer van Rhodos-stad, aan de westkust. Kiotári ligt aan de oostkust, een heel eind richting het zuiden. Laten we zeggen dat de wegen gebaat zouden zijn bij enig onderhoud. De meeste delen zijn onverlicht, waardoor je ’s avonds bijzonder goed moet opletten. Komt nog bij dat de Grieken blijkbaar graag met groot licht rijden, ook al komen tegenliggers hen tegemoet.

Ekaterini Hotel

Vanmorgen zijn we even voor twaalven vertrokken uit Nierswalde. Met een bijna lege Autobahn rijden we rustig naar Dusseldorf. Via internet zijn we al ingecheckt, dus bagage inleveren, douane door en nog even een kop koffie drinken. We vertrekken redelijk op tijd. Vliegen met Condor, een vliegtuigmaatschappij van Thomas Cook. Nog nooit eerder van gehoord, maar echt een aanrader. Alles ziet er goed uit, prima verzorging, zelfs het vliegtuigvoedsel smaakt redelijk goed. En ze hebben hun best gedaan om het instructiefilmpje een komische noot te geven.

Ekaterini Hotel is niet echt makkelijk te vinden, laat staan in het donker. Pas na twee keer de weg vragen komen we uiteindelijk bij het hotel aan. Ekaterini Hotel staat bekend als kleinschalig en familiair. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en ruim. We kijken uit op een binnentuin met zwembad. Duidelijk minpunt is de doorgaande weg die op gehoorafstand ligt. Na een hapje en drankje gaan we onder zeil.