Rhodos

Welkom op Rhodos!
Rhodos
Monolithos en Fourni Beach
Rhodos-stad
Vlindervallei en bijenmuseum
Kastellos en Kamiros
Lindos
Rondje 'Zuid'
Contact en links

Vlinders en ridders

Griekenland is en blijft een heerlijk land om in het voor- of najaar een paar dagen door te brengen. Heerlijke temperatuur, vriendelijke mensen en lekker eten. In het najaar brengen we een week op Rhodos door.
Nadat de Johannieters, de Kruisridders, uit het heilige land zijn verdreven, nemen we Rhodos over. Ze bouwen op verschillende plekken kastelen en weten de Turken lange tijd van het eiland te houden. Maar uiteindelijk moeten ze toch het veld ruimen en vertrekken naar Cyprus en Malta.
De toeristen strijken vooral in de dorpen langs de kust neer, het binnenland is heel rustig en kent een schitterende natuur.

Rhodos op www.passie-voor-reizen.nl

Nieuws

epidaurus_festival.jpg

Culturele festivals in Griekenland
 
Het hele jaar door worden er verschillende culturele festivals georganiseerd in Griekenland. Vooral tijdens de zomer zijn er veel muziek, dans en theatervoorstellingen te vinden in het hele land. Bijzonder is dat veel van deze festivals gehouden worden in de karakteristieke straatjes van de Griekse plaatsjes. Wij beschrijven een aantal interessante festivals voor je met een internationaal aanzien en die ontzettend leuk zijn voor toeristen.

De eilandengroepen van Griekenland
 
Griekenland heeft duizenden eilanden, waarvan ongeveer tweehonderd bewoond zijn. Deze eilanden worden in een zevental groepen verdeeld, die dankzij hun locatie en geschiedenis allemaal een eigen identiteit en vibe hebben. Aan het eiland Euboea wordt in dit overzicht geen aandacht besteedt, aangezien deze vlak voor de kust van het vasteland ligt en in alle opzichten onderdeel van het vasteland is.