.

Europa ...

... en de rest van de wereld!

AziŽ
 
Afrika
 
Midden-Amerika
 
Zuid-Amerika
 
Midden Oosten

Nepal reduceert toegangsprijs Mount Everest

Honderden klimmers proberen ieder jaar weer de 8.850 meter hoge top van de Mount Everest te bereiken. Het klimseizoen begint weer bijna, van maart tot mei is namelijk het beste seizoen om de berg te beklimmen. Als je dit jaar nog de Mount Everest wil beklimmen zal je daar nog zo'n 20.000 euro voor neer moeten leggen. Volgend jaar wordt de prijs echter gereduceerd naar zo'n 8.000 euro per persoon.
Lees verder ...

Passie voor reizen

cyprus2010dsc09869.jpg

Grieks-Cyprus bekeken vanuit vier plekken. Natuurlijk veel cultuur: mozaÔeken, Romeinse opgravingen en Byzantijnse kloosters; maar ook veel natuur. Strand en bergen.

passievoorreizencuba.jpg

Cuba

Land van Fidel Castro. Amerikaanse oldtimers, sigaren, koloniale stadjes en veel natuur. Weinig bewegwijzering, maar onze weg gevonden in dit bijzondere land.

passievoorreizenmadagascar.jpg

Madagascar

Een mooi land met te weinig toeristen. Veel dier- en plantensoorten zijn endemisch. Lemuren zijn hierin het meest onderscheidend. Veel verschillende culturen. 

 
 
 

passievoorreizennepal.jpg

Nepal

Nepal: veel tempels, boeddhisme en hindoeÔsme lopen door elkaar heen, kleurrijk, veel geuren, geluiden. Maar ook het ritueel van lijkverbranding. Een bijzonder en toegankelijk land. 
 

passievoorreizengambiax2.jpg

Gambia

Gambia doet je direct denken aan Afrika. Varen tussen de mangrovebossen. Met een rammelende Mercedes landinwaarts, weg van het toerisme. Visserboten worden het strand opgetrokken, de vis gerookt. Dit is het land van Kunta Kinta.

Azoren

Azoren

Azoren! Dan denk je aan vulkanisme, hortensia's, walvissen, dolfijnen, walvisjacht en oude walvisfabriek, veel groen, wijn, fumeroles en zelfs theeplantages. Ook strandjes en zwembaden aan zee tussen de lavarotsen.

lama2.jpg

Peru

Een reis in september door Peru. Met o.a. vogels kijken op de Ballestas-eilanden, het Chauchikka woestijn-kerkhof, de Nazca-lijnen vanuit de lucht, vicuna's, condors in de Colca Canyon, Titicaca-meer en natuurlijke de Machu Picchu.

 

10-2510-malta_en_gozo-p1060218.jpg

Malta & Gozo

In het najaar een week naar Malta en, het minder bekende zusje, Gozo. Vooral veel cultuur: Maltezer ridders. Zij hebben een stevig stempel op deze eilanden gedrukt.

passievoorreizenmexico.jpg

Mexico

Een fantastisch land om door te reizen. Een mooie combinatie van cultuur en natuur. Olmeken, Azteken, Maya's, een rijke historie.
 

Rhodos op passie-voor-reizen.nl

Rhodos

Griekenland is en blijft een heerlijk land om in het voor- of najaar een paar dagen door te brengen. Heerlijke temperatuur, vriendelijke mensen en lekker eten. In het najaar brengen we een week op Rhodos door.

4-sicilie-etna-p5013126.jpg

Sicilië

SiciliŽ is echt ItaliŽ, maar voorheen zijn er heel wat 'buitenlandse eigenaren' geweest, van Noormannen tot Grieken en Romeinen. Genoeg cultuur te zien. En natuurlijk de Etna, lichtelijk actief. En heerlijk eten.

1-lapland-2308-p1050385.jpg

Weidsheid, schijnbaar oneindige ruimte, een beetje cultuur, maar vooral natuur. Rendieren, een eland en de Sami, de 'indianen' van Noord-ScandinaviŽ.

dsc_3443.jpg

Oeganda kent een rijke natuur: berggorilla's, chimpansees, boomklimmende leeuwen en vele andere diersoorten. Schitterende landschappen, vriendelijke mensen.

passievoorreizensrilanka.jpg

Sri Lanka

Sri Lanka betekent 'mooi eiland'. En daarmee is geen woord te veel gezegd. Afwisselende landschappen, zeer vriendelijke mensen, groene rijstvelden, historische sites, boeddha's, dagoba's en een mooi festival in Kandy. Een opsomming waar we Sri Lanka ongetwijfeld te kort meedoen.
 

passievoorreizentibet.jpg

Tibet & China

Via het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Grote Muur en Chengdu naar het Potalapaleis, de Jokhangtempel en dan door naar de hoogvlakten. Het is slechts een greep uit een aaneenschakeling van hoogtepunten.

passievoorreizenjordanie.jpg

Jordanië

Warm en veelzijdig, dat kenmerkt JordaniŽ. Natuurlijk Petra bezocht. Maar ook Amman, de woestijnkastelen, de Dode Zee en snorkelen bij Aqaba.
 
 
 

lapalma-p1010128.jpg

La Palma

La Palma: het groene eiland. Veel groen dus, maar ook  bananenplantages, kloven, uitgedoofde vulkanen, observatorium en grotwoningen met rotstekeningen. La Palma: een echte aanrader!

passievoorreizenrajasthan.jpg

Rajasthan

Rajasthan, het land van maharadja’s en moghuls. De 'Gouden Driehoek': het Red Fort in New Delhi, het ‘Paleis der Winden’ in Jaipur, het Amber-fort en de wereldberoemde Taj Mahal in Agra. Maar ook natuur waaronder tijgers. Nou ja, pootafdrukken dan.
 

6-lesbos-0805-p1070982.jpg

Athene & Lesbos

Athene en Lesbos. Eerst de drukke stad met veel cultuur, de Acropolis en het Archeologisch Museum, daarna het rustige en relexte Lesbos: olijfbomen, vogels en mooie dorpjes.

dsc06118.jpg

Een reis door voornamelijk Oost-Thailand. Veel toeristen laten dit deel van Thailand links liggen. Heel veel 'wat's, cultuur, natuur en bijzondere plekken.

Curacao op www.passie-voor-reizen.nl

Curaçao

Je gaat naar CuraÁao voor de oud-Nederlandse elementen, de landhuizen, natuur, stranden en snorkelen. En de tropische vogeltjes. En de altijd aangename temperatuur. Vooral in de winter.

Denemarken

Denemarken is het land van Vikingen, Lego en Hans Christian Andersen. Een glooiend landschap met landerijen, houtwallen en bossen. En heel veel windmolens. De Denen scoren het hoogst op de geluksbarometer. En wanneer je een weekje (meivakantie) in Denemarken verblijft, snap je ook waarom.

 
.