La Palma

Welkom!
11 april: Caldera
12 april: drakenbomen
13 april: observatorium
14 april: vulkanen
15 april: laurierbos
16 april: kloof
17 april: grotbewoners
Contact, links, informatie
Drakenbomen kweken

La Palma  -  www.passie-voor-reizen.nl

La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika.

La Palma heeft een oppervlakte van 729 km≤ en is ongeveer 42 bij 24 kilometer en telt ongeveer 85.252 inwoners (2005).
Het eiland valt onder de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife. Evenals Tenerife en Gran Canaria heeft het eiland een vruchtbare natte kant, en een droge zijde waar het merendeel van het toerisme zich afspeelt.
De hoofdstad Santa Cruz de la Palma heeft 18.000 inwoners en ligt aan de oostkust van het eiland. Aan de westkant van het eiland ligt de grootste gemeente van La Palma Los Llanos de Aridane (ca. 20.000 inw.). Wanneer men de andere tot de gemeente behorende dorpen buiten beschouwing laat is Santa Cruz de la Palma echter de grootste stad van het eiland.

Verrassend

In april een weekje naar La Palma. Auto gehuurd en een kamer met terras in een prachtige binnentuin van het hotel. Veel groen, veel bananenplantages, kloven, uitgedoofde vulkanen. Wandelen in de oude krater (met een doorsnede van 9 kilometer). Langs de kleinere vulkanen. Een bezoek aan het observatorium. Goede wegen, maar nogal bochtig. Grotwoningen met rotstekeningen van de vroegste bewoners van La Palma. Een echte aanrader!
 
Veel lees- en vooral kijkplezier (foto's en filmpjes)!

De site 'La Palma' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.